Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Οι πρώτες αποφάσεις της Συνόδου των G20


Οι αρχηγοί των 20 ισχυροτέρων οικονομικά Κρατών του κόσμου έφτασαν σε μία καταρχήν συμφωνία. Δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα που η συνολική του αποτίμηση είναι 1 τρισεκατομμύριο δολλάρια. Προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δοθούν επιπρόσθετα 750 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθηθούν χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης, ποσό 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθεί για την ενίσχυση και προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου. Τα μέτρα, όπως τα παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Αγγλίας... Γκόρντον Μπράουν, εκτείνονται και σε άλλα σημεία. Έτσι, υπό αυστηρότερο έλεγχο θα βρεθούν οι πληρωμές και τα μπόνους προς τα τραπεζικά στελέχη. Θα δημιουργηθεί ένα νέο Γραφείο Οικονομικής Σταθερότητας, το οποίο σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ενισχύσει τη διασυνοριακή συνεργασία. Θα υπάρχουν αυστηρότεροι κανόνες για τα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. Θα υπάρξει κοινή δράση για τα τοξικά ομόλογα των Τραπεζών. Οι φτωχότερες χώρες του Κόσμου θα πάρουν οικονομική ενίσχυση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρέλυσε το Λονδίνο


"ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ"

Με αυτά τα συνθήματα κατέβηκαν χθες στους δρόμους της γνωστής συνοικίας Σίτι του Λονδίνου χιλιάδες διαδηλωτές από τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση, τις απολύσεις και τις οικονομικές ανισότητες. Δυστυχώς δεν έλειψαν και τα χειρότερα αφού αργά τη νύχτα ανακοινώθηκε από τη βρετανική αστυνομία και ο θάνατος διαδηλωτή χωρίς να αναφερθούν τα αίτια θανάτου του. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κράτηση νεαρού Έλληνα από τις βρετανικές αρχές σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, αφού κατηγορείται ότι σχεδίαζε επιθέσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου

Παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό σήμερα



Γίνεται σήμερα πλατειά αποδεκτό ότι οι διαταραχές που περιλαμβάνονται στο φάσμα του Αυτισμού ("Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές") στα διεθνή τρέχοντα συστήματα ταξινόμησης είναι νευροψυχιατρικές καταστάσεις που εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία έκφρασης και που προκύπτουν από...

πολυπαραγοντικές αναπτυξιακές δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Οι διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές είναι συχνότερες στον παιδικό πληθυσμό από ορισμένες ευρύτερα γνωστές διαταραχές όπως ο διαβήτης ή το σύνδρομο Down. Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι η επίπτωση κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 6 στα 1.000 παιδιά . Mπορούν να διαγνωστούν από την ηλικία των 3 ετών, και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και από την ηλικία των 18 μηνών. Η εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος των αναπτυξιακών διαταραχών αποτελεί λόγο αξιολόγησης του παιδιού από ειδικευμένο επαγγελματία στις αναπτυξιακές διαταραχές. Οι Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές χαρακτηρίζονται από σοβαρά και εκτεταμένα αναπτυξιακά προβλήματα, που αφορούν διάφορους τομείς της ανάπτυξης. Έτσι, το άτομο με κάποια από αυτές τις διαταραχές μπορεί να παρουσιάζει έντονα μειωμένη ικανότητα για κοινωνική αλληλεπίδραση, για συναισθηματική αμοιβαιότητα ή για επικοινωνία, να εμφανίζει στερεότυπη συμπεριφορά και στερεότυπα ενδιαφέροντα.

Μποϊκοτάζ στις καφετέριες στις 11 Απριλίου 2009 για να πέσει η τιμή του καφέ!



Αγαπητοί εσπρεσάκηδες, φραπεδάκηδες, καπουτσινάκηδες, όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα .... υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας σε βάρος των απλών καταναλωτών.

Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ
που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των
μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας
ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού είναι στα 3 ευρώ, ενώ ο
καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών,
δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.

Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε
ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα
παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με
αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό
προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους.
Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.

Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης,
ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Απορρίφηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Ποινικοποίηση πολιτικών απόψεων μεσω διαδυκτίου» που ζητησαν εμμέσως Ευρωβουλευτές


"Παρακάτω υπάρχουν οι επίμαχες τροπολογίες στην έκθεση Λαμπρινίδη. Όπως παρατηρούμε, ορισμένοι ευρωβουλευτές ζήτησαν να απαλειφθεί από την Έκθεση η φράση ότι "αμφιλεγόμενες πολιτικές απόψεις μέσω Διαδικτύου δεν υπόκεινται σε ποινική δίωξη". (Τροπολογία 5)... Η δεύτερη τροπολογία είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: η Έκθεση Λαμπρινίδη αναφέρει ως κίνητρο παραβιασης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τους "υπερβολικούς περιορισμούς πρόσβασης που θέτουν οι ίδιοι οι κάτοχοι των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας". Αυτή η φράση ενόχλησε την άλλη πλευρά, η οποία ζήτησε τη διαγραφή της. (Τροπολογία 3). Οι τροπολογίες ευτυχώς απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι τροπολογίες αυτές φέρουν και την υπογραφή του Έλληνα Ευρωβουλευτή κ. Μ. Μαυρομμάτη."

http://elawyer.blogspot.com/2009/03/blog-post_7084.html

Ελληνικό πανό στην πορεία των G20


Έλληνες ανάρτησαν πανό στο Λονδίνο

Έβγαλαν και νόμο για τα golden boys


Να πως μπορεί ν μαζέψουν χρήματα από τα golden boys.Τα φορολογούν!Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 54 του ν.2238/1994, όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους με την παρ.1 του άρθρου 18 του ν.3697/2008, στα κέρδη που διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες με τη μορφή αμοιβών και ποσοστών των μελών του διοικητικού συμβουλίου...


και των διευθυντών, αμοιβών εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, εκτός μισθού, καθώς και μερισμάτων ή προμερισμάτων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά, ενώσεις προσώπων ή ομάδες περιουσίας, ανεξάρτητα αν η καταβολή τους γίνεται σε μετρητά ή μετοχές, ενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 10%. Οι διατάξεις αυτές έχουν εφαρμογή για διανεμόμενα κέρδη που εγκρίνονται από γενικές συνελεύσεις από την 1.01.2009 και μετά.

Αίτημα του Αντιπρύτανη του Α.Π.Θ Ανδρέα Γιαννακουδάκη για επέμβαση της αστυνομίας


Αίτημα προς την αστυνομία υπέβαλε τηλεφωνικώς ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ανδρέας Γιαννακουδάκης, για την επέμβασή της μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, μετά τις καταστροφές από αγνώστους στο... κτήριο της Βιολογικής Σχολής.(http://www.newsblog.gr)