Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Καμιά ανοχή στον φασισμό, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη να νικήσουν.
Τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία έγινε με την πλήρη γνώση και κάλυψη της ηγεσίας της οργάνωσης.  Πρόκειται για το αποκορύφωμα της παρακρατικού τύπου δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας, έπειτα από δεκάδες επιθέσεις όπως αυτή σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα ή σε αιγύπτιους εργάτες τον Ιούνιο του 2012, κατά την πρώτη περίοδο εμφάνισης της και δράσης της στο κεντρικοπολιτικό σκηνικό.
Σήμερα, 3 χρόνια μετά την δολοφονία, η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης στο κεντρικοπολιτικό σκηνικό φαίνεται δυστυχώς πως έχει παγιωθεί. Εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση, τις πολιτικές των μνημονίων που έχουν επιβάλλει κυβερνήσεις-Ευρωπαϊκή Ένωση-Κεφάλαιο και τις επιπτώσεις αυτών στην συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά δε στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, επιχείρησε και πέτυχε σε ένα βαθμό να χύσει το φασιστικό της δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία μέσω του λαϊκίστικου λόγου της και της επίρριψης των ευθυνών για τα δεινά της κοινωνίας μας στους μετανάστες. Φυσικά στην άνοδο και νομιμοποίηση της συνέβαλαν τα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα του συστήματος, κανάλια, επιχειρηματίες και διάφοροι ακόμα φορείς εξουσίας, μέσω της ανοχής ή ακόμα και της σιωπηρής στήριξης. Η ενσωμάτωση του ρατσιστικού της λόγου από τα κυρίαρχα κόμματα του Κέντρου και της Δεξιάς, οι πολιτικές φραχτών και στρατοπέδων συγκέντρωσης, σενάρια για ένταξη ακόμα και σε κυβέρνηση μιας πιο «σοβαρής Χρυσής Αυγής», καθώς και υλική υποστήριξη σε χρήματα και εξοπλισμό από επιχειρηματίες-εκδότες είναι ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα.  
Σήμερα η νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, εν μέσω και της δίκης της, επιχειρεί να προωθήσει ένα πιο θεσμικό και μετριοπαθές προφίλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία των προσφύγων στη χώρα προκειμένου να ξαναποκτήσει δυναμική και ευρύτερα ερείσματα εντός της ελληνικής κοινωνίας, χύνοντας για άλλη μια φορά το ρατσιστικό της δηλητήριο και προχωρώντας συχνά ακόμα και σε επιθέσεις βίας σε βάρος προσφύγων και αλληλέγγυων. Την εμφάνιση τους έχουν κάνει επίσης άλλες παρόμοιου τύπου ακροδεξιές και νεοναζιστικές συμμορίες το τελευταίο διάστημα, με παρόμοια εγκληματική και δολοφονική δράση, με πιο χαρακτηριστική την εμπρηστική επίθεση τους στην κατάληψη στέγασης προσφύγων Νοταρά 26, στην Αθήνα, στην οποία από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί.
Όσον αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ενσωμάτωση της στις πολιτικές και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, φαίνεται να είναι πλήρης τόσο όσον αφορά το κομμάτι της οικονομικής πολιτικής όσο και αυτό του δόγματος «νόμος και τάξη» και της απάνθρωπης και ρατσιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων από πλευράς ΕΕ και πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων, όπως αυτή του Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται κανονικά, η κατάσταση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων δεν έχει αλλάξει σημαντικά, ο φράχτης στον Έβρο παραμένει στην θέση του, ενώ και η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας την οποία προσυπέγραψε η κυβέρνηση είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής. Τόσο η πολιτική αυτή «συνέχειας του κράτους» όσο και η ήπια προσχώρηση της στη θεωρία των δυο άκρων, εξισώνοντας τους φασίστες και με το αντιφασιστικό κίνημα και παρουσιάζοντας τους όλους ως ταραχοποιούς και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, εξακολουθεί  να στοχοποιεί το αντιφασιστικό κίνημα, να ξεπλένει την Χρυσή Αυγή και να δίνει χώρο και νομιμοποίηση στις φασιστικές της πολιτικές θέσεις, δίνοντας ώθηση σε άλλες ανάλογες συμμορίες να τις υιοθετήσουν και να τις μετουσιώσουν σε δράση, ξεπλένοντας στην ουσία σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο τον φασισμό.
Ως εκ τούτου, οφείλουμε όλοι μας, πρώτα και κύρια απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και την αξιοπρέπεια μας, να απομονώσουμε και να τσακίσουμε την Χρυσή Αυγή και κάθε ανάλογο φασιστικό μόρφωμα. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας συνολικά ως κοινωνία στην ελευθερία του λόγου και της σκέψης, τα συλλογικά μας δικαιώματα, την διαφορετικότητα και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Να υπερασπιστούμε εν τέλει το δικαίωμα μας, το δικαίωμα του καθενός ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας, χρώματος, εθνικότητας κοκ να υπάρχει και να ζει με αξιοπρέπεια και με τους όρους που ο ίδιος θέλει να ορίζει για τον εαυτό του. Να υπερασπιστούμε ένα πιο δίκαιο, ελεύθερο και ισότιμο μέλλον για όλους μας.
Όλοι κι όλες στην αντιφασιστική πορεία στην Κομοτηνή(πλατεία Ειρήνης) την Κυριακή 18/09 και ώρα 17:00!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου