Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!


Ποινική δίωξη ασκήθηκε για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρυτανικού σχήματος του ΕΜΠ (Ενικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) με τη δικαιολογία ότι φιλοξενούσε την ιστοσελίδα του Athens Indymedia στο δικτυακό του τόπο. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ένα μέσο εναλλακτικής και αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης.

Εμείς ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, η οποία ξεκίνησε μετά από ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ. Η δίωξη αυτή αποτελεί πολιτική δίωξη εναντίον των πρυτανικών αρχών για την εμμονή τους να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η ενόχληση από τη διάδοση ιδεών και απόψεων, που δεν συνάδουν με τις κατεστημένες αντιλήψεις, δεν μπορούν να αποτελούν το πρόσχημα για την υλοποίηση προληπτικής λογοκρισίας και καταστολής, προσαρμοσμένης στις υποδείξεις και την κυρίαρχη ιδεολογία ακραίων πολιτικών κομμάτων, καθώς και για την αποποίηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοτέλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πορεία του Πολυτεχνείου τίμησε την εξέγερση με βία, αυταρχισμό και καταστολή, δείχνοντας όπως δήλωσε ο υπουργός «Προστασίας του πολίτη» μηδενική ανοχή. Οι 300 προσαγωγές και οι συλλήψεις που έγιναν με βάση ενδυματολογικά κριτήρια, πριν και μετά την πορεία, όχι μόνο δε συνάδουν με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού για ελευθερία και δημοκρατία, αλλά αντίθετα έχουν στόχο να τρομοκρατούν το καθένα και την καθεμιά που αντιστέκονται. Απέναντι στις προσπάθειες φίμωσης των αγώνων μας, εμείς απαντάμε πως η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Σήμερα θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο.
Προσυγκέντρωση στην π.Νομική στις 15:00.

Να είμαστε όλοι/ες εκεί!!

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΗΜΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Το Σάββατο 14/11 στις 18:00 στην Αίθουσα Παρευξείνιων (Π.Νομική) η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Κομοτηνής συζητά για:

  • Πολυτεχνείο
  • Κάρτα Σίτισης
  • Εξελίξεις στην Ανώτατη Παιδεία

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Γενικές Συνελεύσεις

Γενικές Συνελεύσεις Νομικής, Φιλολογίας και Παρευξεινίων


Την Τετάρτη, 11/11

  • στις 13:00: Γενική Συνέλευση Φιλολογίας
  • στις 15:00: Γενική Συνέλευση Νομικής

Την Πέμπτη, 12/11

  • στις 15:00: Γενική Συνέλευση Παρευξεινίων

Θέματα Γενικών Συνελεύσεων:

  • Πολυτεχνείο
  • Κάρτα Σίτισης
  • Εξελίξεις στην Ανώτατη Παιδεία
  • Προβλήματα Σχολών

Όλοι/ες στις Γενικές Συνελεύσεις!

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Είμαστε πολίτες, όχι καταναλωτές!

Επιλέγουμε να κάνουμε τα party μας και τις εκδηλώσεις μας μέσα στο πανεπιστήμιο γιατί αντιλαμβανόμαστε το άσυλο ως χώρο αμφισβήτησης του κυρίαρχου προτύπου κουλτούρας και ως χώρο αυτοδιαχείρισης!

Επιλέγουμε να κάνουμε τα party μας στην κάτω λέσχη γιατί:

Αποτελούσε το μοναδικό χώρο εκδηλώσεων του πανεπιστημίου μας πριν μπει ο ιδιώτης Χούτος

• Δεν θέλουμε κανέναν ιδιώτη να μας παρέχει σίτιση και να μπαίνουν λογικές κέρδους στα αυτονόητα δικαιώματα μας, που καταπατούνται ακόμα περισσότερο με το νέο μέτρο της κάρτας σίτισης.

Ζητούμε την κατανόησή σας για τα 3€. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι μια αυτόνομη συλλογικότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς που επιλέγει να εκδίδει το δικό της πολιτικό περιοδικό (ΑΝΤΗΝΩΡ) με δικά της έξοδα!