Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Απάντηση της ΑΡΕΝ στην καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

 ή αλλιώς της φυλακής τα σίδερα είναι για τους  λεβέντες

Εκτεταμένες νοθείες, μπράβοι μέσα στα Πανεπιστήμια, τραμπουκισμοί φοιτητών και φοιτητριών, επί μακρών αποκλεισμός συλλογικοτήτων από τις Φοιτητικές Εκλογές σε μια σειρά σχολών, ενσωμάτωση φασιστικών ομάδων. Ο παραπάνω κατάλογος ίσως μπορεί να αποτελεί μια βάση για να περιγράψουμε τα επιτεύγματα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ μέσα στα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια. Ο παραπάνω κατάλογος είναι που καθιστά και απολύτως φυσιολογική τη στάση που κράτησε η κυβερνητική παράταξη απέναντι στην κρατική δολοφονία στο Φαρμακονήσι αλλά και απέναντι στις διώξεις αγωνιστών της Αριστερής Ενότητας μετά από ακτιβισμό στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας.

Χαρακτηριστική αποτελεί και η ευκολία με την οποία την ίδια ώρα που 47 μέλη της Αριστερής Ενότητας είχαν προσαχθεί, ενώ ο σύντροφος Νώντας Φλώρος είχε συλληφθεί,  ο πρώην Γραμματέας της ΔΑΠ – ΑΕΙ και νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, επέλεξε να δώσει πολιτική κάλυψη στην επίθεση που δέχτηκαν οι σύντροφοι  και οι συντρόφισσες στην Αθήνα  από τις δυνάμεις καταστολής και μάλιστα κάνοντας και υποδείξεις για το πως ασκείται  η πολιτική.

Είναι σαφές ότι στην δική σας αντίληψη για την πολιτική μια συμβολική απάντησή στην δολοφονία 12 ανθρώπων δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συγκριθεί με το συνονθύλευμα εξόδων σε νυχτερινά κέντρα, πελατειακών σχέσεων, τραμπουκισμών και νοθείας. Είναι σαφές ότι για μια παράταξη που ολόκληρη η πολιτική της στόχευση αρκείται στο να συντηρεί τον μηχανισμό αναπαραγωγής της ΟΝΝΕΔ, να υπονομεύει το φοιτητικό κίνημα και να ανοίγει δρόμους για τη φοιτητική μεταρρύθμιση και να αναμένει την πολυπόθητη μετεκλογική δήλωση Σαμαρά, τα πραγματικά προβλήματα Ελλήνων και μεταναστών, ακόμα και ο θάνατος ανθρώπων, δεν είναι παρά ψιλά γράμματα.

Ως Αριστερή Ενότητα δεν μπορούμε να το εκλάβουμε παρά μόνο ως αστείο, όταν η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η παράταξη που με κάθε ευκαιρία φέρνει την βία μέσα στα Πανεπιστήμια τολμάει, απευθυνόμενη σε εμάς, να κάνει λόγω για βίαιες συμπεριφορές. Πρόκειται εξάλλου για έναν πολιτικό χώρο που είναι απότοκο του παρακράτους της δεξιάς, της Χούντας, των Κενταύρων και των ομάδων κρούσης.  Αυτός ο πολιτικός χώρος που έχει ως και σήμερα οργανική διαπλοκή με φασιστικές και παρακρατικές οργανώσεις είναι ο μοναδικός πολιτικός υπεύθυνος για μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις και σοβαρούς τραυματισμούς κινητοποιούμενων φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στις καταλήψεις του '90-'91.

Το να απαιτήσουμε και να συνεχίσουμε να απαιτούμε, την ίδια στιγμή που εκκρεμεί η δίκη εναντίον του συντρόφου μας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να πάρουν αποφάσεις αλληλεγγύης και η ίδια η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να στιγματιστεί για την πολιτική κάλυψη που έδωσε στις διώξεις εναντίων μας, είναι για εμάς αυτονόητο καθήκον! Δυστυχώς, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η βία εντάσσεται στο δικό σας πλαίσιο αρχών και αξιών, δική σας κουλτούρα και δεν αποτελεί  παρά δική σας επιλογή προκειμένου να αποφύγετε να απολογηθείτε για την κατάπτυστη πολιτική σας στάση. Και η ξεκάθαρη πρόκληση σας αποκαλώντας μας φασίστες , εσείς που σε πολλές σχολές έχετε δηλωμένους φασίστες στις τάξεις σας, κινούταν σε αυτή την κατεύθυνση. Ένα λάθος ήταν ίσως που σας δώσαμε την ευκαιρία να αλλάξετε την πολιτική ατζέντα και να κλαψουρίζετε ότι σας πείραξαν οι κακοί αριστεροί δίνοντάς σας την ευκαιρία αντί να απαντάτε στα πραγματικά ερωτήματα για την έλλειψη εργασιακής προοπτικής, ανεργίας και επισφάλειας που μαστίζουν την νεολαία και δημιουργεί η κυβέρνησή σας.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο φοιτητικός κόσμος δεν φαίνεται να σας χωράει! Όχι γιατί κάποιοι όπως ισχυρίζεστε σας τραμπουκίζουν, αλλά γιατί πολύ απλά οι νέοι και οι νέες σήμερα ξέρουν ότι πίσω από το καλοσυνάτο πρόσωπο του ΔΑΠίτη της σχολής τους κρύβεται η πολιτική ευθύνη για το 60% της νεανικής ανεργίας, κρύβεται η άμισθη εργασία των νέων, κρύβεται ο αυταρχισμός και ο φασισμός.


Και μην ξεχνάτε: ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ!





Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔΑΠ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΦΟΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την Πέμπτη 30/1 η Αριστερή Ενότητα Αθήνας και άλλοι φοιτητές πραγματοποίησαν ακτιβισμό έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας  Μ.Βαρβιτσιώτη για τα γεγονότα και το θάνατο 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι καθώς και για τις χυδαίες δηλώσεις του. Μέλη της ομάδας Δελτα και ματ επιτέθηκαν χωρίς καμία αιτία και αφορμή στο μπλοκ της ΑΡ.ΕΝ χρησιμοποιώντας ιδιαίτερη με αποτέλεσμα 47 προσαγωγές μία εκ των οποίων κατέληξε στη σύλληψη του σ. Νώντα Φλώρου φοιτητή και μέλους της ΑΡ.ΕΝ.

 Σε όλες τις σχολές τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας συγκάλεσαν διοικητικά συμβούλια προκειμένου να καταθέσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης (χρήσιμα μάλιστα και για τη νομική διαδικασία) απαιτώντας την άμεση απαλλαγή του συντρόφου από όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Έτσι και στη νομική καταθέσαμε το ψήφισμα συναντήσαμε όμως την επίμονη άρνηση του ΜΑΣ να το υπερψηφίσει γεγονός που το καθιστά το καλύτερο δεκανίκι της ΔΑΠ δίνοντας της ένα «αριστερό» άλλοθι. Η πάντα δημοκρατική και στο πλευρό του φοιτητή ΔΑΠ όμως ήταν αυτή που έδειξε το μεγαλύτερο ζήλο για τη δίωξη του συντρόφου δηλώνοντας μάλιστα κατηγορηματικά και με ευχαρίστηση ότι το καταψηφίζει γιατί δε στηρίζει τραμπούκους.

Το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη αφού είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της ΔΑΠ μέσα στα πανεπιστήμια. Η αγωνία τους να υπερασπιστούν τους υπουργούς της ακροδεξιάς κυβέρνησης τους είναι έκδηλη αφού και αυτοί συμμερίζονται τις απόψεις των πολιτικών τους προϊσταμένων ότι κάθε φωνή αντίστασης και αλληλεγγύης πρέπει να καταστέλλεται. Αυτοί που καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται δεν αναγνωρίζουν την κρατική δολοφονία των μεταναστών στο Φαρμακονήσι και τη βίαιη καταστολή μιας συγκέντρωσης από τα ΜΑΤ.
Άλλωστε παρόμοιες με αυτές του φασίστα Δένδια είναι και οι πρακτικές της ΔΑΠ που δε διστάζει να φέρει μπράβους προκειμένου να διαλύσει γενικές συνελεύσεις και να τρομοκρατήσει τους φοιτητές ενώ συνεχώς διακηρύττει τη δημοκρατικότητά της.
Για την κυβέρνηση και την ΔΑΠ οι μετανάστες πρέπει να πεθαίνουν για να διαφυλάσσονται τα σύνορα (κατά δήλωση Πλεύρη) , αγωνιστές πρέπει να διώκονται και να φυλακίζονται όταν αντιστέκονται.

Όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσουν δε μας τρομοκρατούν ούτε μας φοβίζουν αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν και μας υπενθυμίζουν το επείγον της ανατροπής τους. Απέναντι στο φασισμό το ρατσισμό την καταστολή εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη και συλλογικούς αγώνες. Είμαστε με όσους δεν έχουν φωνή μαθητές,φοιτητές, ανέργους, επισφαλώς εργαζόμενους, μετανάστες διωκόμενους. Ο κόσμος τους δε μας χωράει γι’ αυτό φτιάχνουμε το δικό μας.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Σ. ΝΩΝΤΑ ΦΛΩΡΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ