Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛIΑ Α.Κ.Ρ.Α.-ΑΡ.ΕΝ. ΓΙΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές και ενώ η σχολή έχει ερημώσει καθώς το πανηγυράκι κάποιων τελείωσε στις 7 Μαΐου, ημέρα των εκλογών, τα προβλήματα του φοιτητικού συλλόγου εξακολουθούν να υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα όπως είχαμε αναφέρει και στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν την εκλογική διαδικασία, στις 21 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Πρυτανεία διαγωνισμός για να επιλεχθεί ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη μεταφορά των φοιτητών από και προς την Πανεπιστημιούπολη. Γι' αυτό το λόγο σαν ΑΚΡΑ-ΑΡΕΝ καλέσαμε διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να καταθέσουμε ένα ψήφισμα ώστε ως σύλλογος φοιτητών να παραστούμε στην Πρυτανεία την ημέρα του διαγωνισμού,να διαμαρτυρηθούμε και να εξασφαλίσουμε τη δημόσια-δωρεάν μεταφορά μας.
Το διοικητικό αυτό συμβούλιο τελικά δε πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα σε στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και αφού καταφέραμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους συμφωνήσαμε το διοικητικό συμβούλιο να γίνει στις 8 στο χώρο του Ιστορικού. ΠΑΣΠ και ΜΑΣ ενημερώθηκαν και ενώ όλοι βρισκόμασταν την προκαθορισμένη ώρα στο Ιστορικό η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όχι μόνο δεν εμφανίστηκε αλλά μετά από μισή ώρα αναμονής θυμήθηκε να μας ανακοινώσει ότι δε μπορεί να παραστεί.
Και αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν μία παράταξη με ποσοστό 48,3% και πάνω από 100 άτομα στο ψηφοδέλτιο της να μην έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ άτομο που να μπορεί να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο παρόλο που γνώριζαν πόσο σημαντικό και άμεσο ήταν το ζήτημα. Αυτοαποκαλούνται «η μόνη υπεύθυνη παράταξη» όμως η αδιαφορία τους για κάτι τόσο σημαντικό αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, την ανευθυνότητά τους! Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την εσκεμμένη αυτή απουσία της απέδειξε περίτρανα για ακόμη μια φορά πόσο πολύ επιθυμεί την είσοδο των ιδιωτών στο Πανεπιστήμιο και πως δε την πειράζει το αντίτιμο που ενδεχομένως θα υπάρξει στη μεταφορά μας αφού στηρίζει τη συνολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας.
 



                Α.Κ.Ρ.Α 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου