Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία ΑΡ.ΕΝ στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα λεωφορεία έναντι αντιτίμου

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ο χρόνος» στις 16/10/15 ανοίγει και πάλι το ζήτημα των 60λεπτων λεωφορείων. Ορισμένοι φοιτητές κλήθηκαν να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα των δρομολογίων. Η άποψη που μας «εξέπληξε περισσότερο» ήταν αυτή του εκπροσώπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Στέλιου Λεριού, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων «τις επίπονες προσπάθειες» της παράταξης του για την διατήρηση της δωρεάν μεταφοράς, αλλά και την επαναφορά των δρομολογίων έναντι αντιτίμου.
Σε ποιες επίπονες προσπάθειες και σε ποια δωρεάν μεταφορά αναφέρεται η πρωτοπόρα παράταξη στα πανεπιστήμια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όταν με κάθε ευκαιρία στηρίζει τόσο με τα λόγια της, όσο και με τις πράξεις της την ιδιωτικοποίηση της παιδείας; Όταν στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων τάσσονταν ξεκάθαρα, με τις προτάσεις που κατέθεταν, υπέρ των λεωφορείων με αντίτιμο; Όταν σε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης και διατήρησης της δωρεάν μεταφοράς (π.χ. κατάληψη 60λέπτων λεωφορείων) , λειτουργούσαν αναχωματικά; Αναντίρρητο είναι, λοιπόν, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και σίγουρα δεν είναι αυτά των φοιτητών/τριών!

Ως ΑΡ.ΕΝ θεωρούμε πως τέτοιες λογικές δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο μέσα στο πανεπιστήμιο, όπως το ονειρευόμαστε, δηλαδή ένα πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φοιτητών/τριών έχοντας ξεκάθαρα ταξικό πρόσημο υπέρ των αδυνάμων. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό πως οι φοιτητικοί σύλλογοι όχι μόνο δεν πρέπει να επαναπαυθούν σε αυτή την επικρατούσα κατάσταση, αλλά να εξακολουθήσουν να διεκδικούν με μεγαλύτερη ένταση τα αυτονόητα δικαιώματά τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου