Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!


Ποινική δίωξη ασκήθηκε για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρυτανικού σχήματος του ΕΜΠ (Ενικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) με τη δικαιολογία ότι φιλοξενούσε την ιστοσελίδα του Athens Indymedia στο δικτυακό του τόπο. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ένα μέσο εναλλακτικής και αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης.

Εμείς ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, η οποία ξεκίνησε μετά από ερωτήσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ. Η δίωξη αυτή αποτελεί πολιτική δίωξη εναντίον των πρυτανικών αρχών για την εμμονή τους να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η ενόχληση από τη διάδοση ιδεών και απόψεων, που δεν συνάδουν με τις κατεστημένες αντιλήψεις, δεν μπορούν να αποτελούν το πρόσχημα για την υλοποίηση προληπτικής λογοκρισίας και καταστολής, προσαρμοσμένης στις υποδείξεις και την κυρίαρχη ιδεολογία ακραίων πολιτικών κομμάτων, καθώς και για την αποποίηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης ακαδημαϊκής ελευθερίας και αυτοτέλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πορεία του Πολυτεχνείου τίμησε την εξέγερση με βία, αυταρχισμό και καταστολή, δείχνοντας όπως δήλωσε ο υπουργός «Προστασίας του πολίτη» μηδενική ανοχή. Οι 300 προσαγωγές και οι συλλήψεις που έγιναν με βάση ενδυματολογικά κριτήρια, πριν και μετά την πορεία, όχι μόνο δε συνάδουν με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του πρωθυπουργού για ελευθερία και δημοκρατία, αλλά αντίθετα έχουν στόχο να τρομοκρατούν το καθένα και την καθεμιά που αντιστέκονται. Απέναντι στις προσπάθειες φίμωσης των αγώνων μας, εμείς απαντάμε πως η τρομοκρατία δε μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου