Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Απόφαση των συλλόγων Νομικής, Φιλολογίας, Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Την Τρίτη το απόγευμα η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι από προχθές το βράδυ έχουν καταλάβει τα κτίρια της ΕΡΤ και ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες πόλεις σε ολόκληρη την χώρα από μεγάλη μερίδα του κόσμου που αντιδρά στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί την άμεση απόλυση 2652 εργαζομένων ως μια συνέχεια της πολιτικής των περικοπών και των απολύσεων, αλλά και ένα βαθύ πλήγμα για τη δημοκρατία καθώς φιμώνεται με τον πιο αυταρχικό τρόπο η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία από μια κυβέρνηση που εδώ και καιρό λειτουργεί με την λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της  ΕΡΤ μέσα σε ένα απόγευμα, ο Σαμαράς  πριμοδοτεί τους ιδιωτικούς σταθμούς των Μπόμπολα, Αλαφούζο και λοιπών, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να βάλει λουκέτο σε κάθε  εστία αντικειμενικής ενημέρωσης.
Η άμεση κινητοποίηση εργαζομένων και αλληλέγγυων, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει εύκολα με τους εργαζομένους στην ΕΡΤ.
Καλούμε τους εργαζομένους, τους φοιτητές και όλη την κοινωνία να στηρίξει αδιαπραγμάτευτα τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ  σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έναν αγώνα που πρέπει να πάρει χαρακτήρα μαζικής ανυπακοής ενάντια στην κυβέρνηση.

Ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αγώνας για τη Δημοκρατία.

Είναι αγώνας για τη ζωή μας, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου