Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΚΣ

Καταγγελία στην ΠΚΣάρα


Την Παρασκευή 7/10 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης με θέμα τον <<περιορισμό των εισακτέων στην κατεύθυνση της κοινωνικής εργασίας, την κατάργηση μαθημάτων κριτηρίων και την πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού για τις ανάγκες της εποπτείας>>. Στη συνέλευση αυτή απαράδεκτη ήταν η στάση της ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ/ΚΚΕ διότι χάρη αυτής εκφυλίστηκε η διαδικασία.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, και μετά τη διαδικασία του Διοικητικού Συμβουλίου από το οποίο ορίστηκε η γενική συνέλευση, είδαμε στο τμήμα μας τοιχοκολλημένο κάλεσμα για αυτήν, που στο τέλος αναγραφόταν ο προσωπικός αριθμός της προέδρου, η οποία τυγχάνει να είναι και μέλος της παραπάνω παράταξης. 

Ξεκινώντας τη διαδικασία της συνέλευσης η πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε το σώμα πως θα ακολουθήσει μια καινούρια μορφή διαδικασίας διαφορετική από αυτήν που προβλέπεται από το καταστατικό. Αρχικά διαβάστηκε μια εισήγηση η οποία, αν και είχε περάσει από το ΔΣ, η πρόεδρος μαζί με την αντιπρόεδρο του συλλόγου θεώρησαν τίμιο να την αλλάξουν – εμπλουτίσουν και να την παρουσιάσουν στο σώμα ως εισήγηση του ΔΣ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η πρόεδρος (και μέλος της παράταξης της ΠΚΣ) αμφισβήτησε το δικαίωμα να κατέβει και άλλο πλαίσιο προς ψήφιση πέραν του δικού τους, λέγοντας πως αυτοί που το κατεβάζουν δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα της σχολής μιας και δεν συμμετέχουν στις επιτροπές αγώνα ετών που καλεί-κατευθύνει το ΚΚΕ.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η στάση του Προεδρείου της ΓΣ, ορισμένο προφανώς από την ΠΚΣ, η οποία ήταν απαράδεκτη και μεροληπτική. Πιο συγκεκριμένα δεν άφηνε χώρο σε ελεύθερους ομιλητές να τοποθετηθούν παρά μόνο όταν αυτοί το ζητούσαν επανειλημμένα, και πάλι φροντίζοντας να μην καταγραφούν στα πρακτικά. Ακόμα δεν συντόνιζε τη συζήτηση με αποτέλεσμα η κατάσταση μέσα στο αμφιθέατρο να θυμίζει καφενείο. Τελικά το πλαίσιο που  πέρασε δεν μπορεί κανένας μας να το διαβάσει μιας και αποτελούσε κι αυτό κάτι το οποίο δεν κατατέθηκε στα πρακτικά.

Όλα αυτά έρχονται να κολλήσουν με τις υπόλοιπες απαράδεκτες πρακτικές της ΠΚΣ/ΜΑΣ/ΚΝΕ/ΚΚΕ στο σύλλογο. Όπως: Διοικητικά Συμβούλια χωρίς την παρουσία των υπολοίπων δυνάμεων, αποφάσεις για τον σύλλογο που προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο με παραγωντομαζέματα στα ΔΣ, αυθαίρετες αποφάσεις όπως «ο σύλλογος συσπειρώνεται στο ΜΑΣ». Λες και τα εφτά άτομα του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν την πολιτική ταυτότητα του κάθε φοιτητή.

Μπροστά σε όλα αυτά ρωτάμε. Αυτός είναι ο σύλλογος για τον όποιο παλεύουμε;  Ένας σύλλογος  ο όποιος λειτουργεί μόνο μέσω των ΔΣ; Ένας σύλλογος όπου οι φοιτητές δεν έχουν κανένα λόγο πέραν της ψήφου τους στις εκλογές; Έναν σύλλογο όπου εφτά τύποι θα μας λένε τι να κάνουμε διότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια; Ή θέλουμε έναν ενεργό σύλλογο που απορρίπτει τις λογικές αντιπροσώπευσης, αντιμετωπίζει όντως σαν ανώτατο όργανο του την ΓΣ, παίρνει αγωνιστικές αποφάσεις και λειτουργεί ως μέσο προάσπισης των φοιτητικών συμφερόντων; 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 2016! Λειτουργώντας με τις γνωστές πρακτικές ανάθεσης και αντιλαμβανόμενη το σύλλογο ως τσιφλίκι της παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των γενικών συνελεύσεων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να φιμώσει τις αριστερές φωνές (που προφανώς δεν ταυτίζονται με τις δικές της) εντός των αμφιθεάτρων.

Γι’ αυτούς τους λόγους η παρουσία μας την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος πρέπει να είναι μαζικότατη. Πρέπει να υπερασπιστούμε συλλογικά τα συμφέροντα  μας κόντρα στις λογικές ανάθεσης της ΚΝΕ και να δώσουμε δυναμικό παρόν στην ΓΣ της Τέταρτης που θα ακολουθήσει.


 ***Ένας σύλλογος φοιτητών είναι νόμιμο όργανο συνδικαλισμού με συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που έχει εγκριθεί από δικαστικά όργανα. Όταν αυτές οι κατά κάποιους ίσως γραφειοκρατικές τυπικότητες δεν τηρούνται η απόφαση του συλλόγου είναι ανυπόστατη και δεν έχει καμία ισχύ. Θεωρούμε φυσικά πως από την στιγμή που η απόφαση εγκρίθηκε από το σώμα στην τελευταία ΓΣ θα πρέπει να εφαρμοστεί, απλά το σημειώνουμε για να μην εκπλαγεί κανένας μας  σε περίπτωση του αντιθέτου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου