Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009

Ο Κ. ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙΟι μαζικοί και αταλάντευτοι αγώνες των φοιτητών τα τελευταία χρόνια για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και για δημοκρατία μέσα και έξω από τα ιδρύματα, συνάντησαν αντιπάλους, όχι μόνο την κυβέρνηση και την παράταξη της στα ελληνικά πανεπιστήμια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όχι μόνο τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς εκφραστές κάθε είδους αντιδραστικής και συντηρητικής ιδεολογικής απόχρωσης ( τους λεγόμενους και ως πρετεντερό-καρατζαφέριδες), αλλά και ένα κομμάτι των καθηγητών οι οποίοι με κάθε μέσο συκοφαντούσαν τους φοιτητές στην προσπάθεια τους να κρύψουν δικές τους αμαρτίες.

Συγκεκριμένα, στην Κομοτηνή αλλά και γενικότερα στο Δ.Π.Θ όλοι οι φοιτητικοί αγώνες και κινητοποιήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν πρώτα το πρυτανικό συμβούλιο (Σιμόπουλος- Καραμπίνης- Σταματόπουλος- Τοκμακίδης) και μετά τα Μ.Α.Τ και τους παρακρατικούς. Απειλές, μηνύσεις, ποινικές διώξεις (που κατέρρευσαν αργότερα) , ως και φυσικές επιθέσεις ήταν κάποια από τα μέσα που χρησιμοποιούσαν χωρίς ιδιαίτερο δισταγμό προκειμένου να καταστείλουν και να εκβιάσουν τους φοιτητές. Ο κ. Καραμπίνης πρωτεργάτης σε αυτές τις ενέργειες, έρχεται στην σχολή μας για να μιλήσει στην εκδήλωση της ΠΑΣΠ για τους νέους την πολιτική και τους θεσμούς, θα θέλαμε λοιπόν να υποβάλουμε μερικές ερωτήσεις τόσο στον ίδιο τον κ. Καραμπίνη όσο και στους συναδέλφους της ΠΑΣΠ που είχαν την ιδέα να τον καλέσουν να μιλήσει ( δεν έχουμε βέβαια απαίτηση από την ΠΑΣΠ να γνωρίζει τα πεπραγμένα του πρύτανη και των αντί-πρυτάνεων μας καθώς δεν συνηθίζουν να συμμετέχουν και πολύ στους φοιτητικούς αγώνες και είναι πιθανόν να μην έχουν πέσει στην αντίληψη τους).

Για ποιους θεσμούς μιλάμε όταν πρυτάνεις στήνουν κρυφούς διαγωνισμούς για να ξεπουλήσουν τη λέσχη σε ιδιώτες και κάνουν μηνύσεις σε όποιο φοιτητή διαφωνεί κ. Καραμπίνη; Πού είναι η δημοκρατία όταν οργανώνονται σύγκλητοι κρυφά από τους φοιτητές; Ποια έντιμη πολιτική στάση αποπειράται να σπάσει αποφάσεις γενικών συνελεύσεων δια της βίας και όταν δεν τα καταφέρνει ασκεί ποινικές διώξεις στα τυφλά;

Οι φοιτητές και οι νέοι άνθρωποι έχουμε κουραστεί από όλους αυτούς τους τιμητές της δημοκρατίας και των θεσμών που χωρίς να βλέπουν πέρα από την μύτη τους δεν βλέπουν ποτέ τον εαυτό τους. Έχουμε μπουχτίσει από δήθεν δημοκράτες από δήθεν αγωνιστές και κυρίως από δήθεν αξιοπρεπείς.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ…

…ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου