Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ…



Για ακόμα μια φορά οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Σ.Φ Νομικής καλούμαστε να παρακολουθήσουμε την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση….η αλλιώς το προεκλογικό πανηγύρι των 2 καθεστωτικών παρατάξεων (ΔΑΠ – ΠΑΣΠ). Ενώ για ακόμα μια χρόνια τα ζήτημα που απασχολούν το σύλλογο όχι μόνο δεν έχουν λυθεί αλλά συσσωρεύονται: η εξεταστική περίοδος μικραίνει χρονικά στα πρότυπα του νόμου-πλαισίου, τα συγγράμματα αργούν να διανεμηθούν , οι καθηγητές σε ορισμένα μαθήματα (π.χ. Πολιτική 1 και Ποινικό 3 ) κόβουν μαζικά και αυθαίρετα και η περιστολή του ασύλου έχει ξαναμπεί στην ημερήσια διάταξη, οι 2 μεγάλες παρατάξεις αρνούνται να δώσουν αποφασιστικό χαρακτήρα στη συνέλευση και προτιμούν να την μετατρέψουν σ ένα θέατρο προεκλογικών ομιλιών .
Εμείς ως ΑΡ.ΑΣ ΔΙΚΤΥΟ θεωρούμε ότι η γενική συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του φοιτητικού συλλόγου καθώς είναι μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία όπου όλοι οι φοιτητές μπορούν να συζητήσουν και να αποφασίσουν μόνοι τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν, χωρίς να αφήνουν τη λύση των προβλημάτων τους σε αυτούς που αυτόκλητα θέλουν να παρουσιάζονται ως «ειδικοί».
Συγκεκριμένα, την επόμενη Τρίτη διεξάγεται Γενική Συνέλευση Τμήματος με θέμα τη διεξαγωγή της εξεταστικής, καθώς και Σύγκλητος στην οποία θα συζητηθούν ζητήματα όπως ο εσωτερικός κανονισμός . Θεωρούμε ότι μόνο με την μαζική παρουσία των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης μπορούν να παρθούν ευνοϊκές αποφάσεις για το σώμα των φοιτητών.
Ζητάμε λοιπόν, τη διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και στην οποία θα ψηφιστεί πλαίσιο, έτσι ώστε ο σύλλογος να πάρει αποφάσεις για τα θέματα που τον απασχολούν.
Τα συλλογικά προβλήματα απαιτούν συλλογικές λύσεις. Θέλουμε φοιτητικούς συλλόγους ενεργούς και δημοκρατικούς μέσα από τους οποίους θα παίρνονται αποφάσεις από τους εμάς και θα υλοποιούνται από εμάς. Η αντίσταση δεν είναι δουλειά των ειδικών..

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου