Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οι κατακτήσεις του 2005 δε θα σβήσουν!!

Ήδη από την αρχή της νέας χρονιάς έχουμε γίνει μάρτυρες μιας επικίνδυνης κατάστασης στο ΣΟΦΕΚ επειδή έχει δημιουργηθεί μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στα Πιράνχας μια παράταξη που θέλει να δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό χώρο τη στιγμή που η δράση της παράγει συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα και την ΠΑΣΠ που μέσω του εκπροσώπου της δε διστάζει ακόμα και να τρομοκρατεί μέλη του Συλλόγου. Με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου με απουσία του σχήματος της CONTRA η συμμαχία αυτή απαγόρευσε οποιαδήποτε πολιτική έκφραση στη λέσχη και στις εστίες. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί κατάφορη καταπάτηση του ασύλου αφού η λέσχη και οι εστίες ως μέρος του ασύλου κατοχυρώνουν την ελεύθερη πολιτική έκφραση και δράση. Επιπλέον, η λέσχη και οι εστίες δεν ανήκουν μόνο στους οικότροφους, ακόμα περισσότερο σε συγκεκριμένους εκπροσώπους στα Διοικητικά Συμβούλια, αλλά σε κάθε φοιτητή/τρια και φυσικά σε οποιονδήποτε άλλο θέλει να σιτίζεται εκεί δωρεάν. Δε μπορούν η ΠΑΣΠ και τα Πιράνχας να καταργούν κεκτημένα του κινήματος για δωρεάν σίτιση του 2005.
Την προηγούμενη εβδομάδα τα Διοικητικά Συμβούλια της Νομικής, ΔΟΣΑ και Φιλολογίας κατήγγειλαν τις πρακτικές των Πιράνχας και της ΠΑΣΠ. Μετά από αυτό η ΠΑΣΠ δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τον εκπρόσωπό της στο ΣΟΦΕΚ και ότι θα προβεί στην άμεση καθαίρεσή του. Παρόλα αυτά επιλέγει με σύμμαχο τα Πιράνχας να καθυστερεί όλο και περισσότερο με διάφορα τεχνάσματα (π.χ. μη αναγνώριση Δ.Σ., αναβολές Δ.Σ.) αυτή την καθαίρεση επιτρέποντάς του να συνεχίζει τους τραμπουκισμούς του.
Καλούμε την ΠΑΣΠ να προχωρήσει επιτέλους σε αυτή την καθαίρεση. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να περιορίζει το άσυλο. Δεν πάμε πίσω σε όσα κατακτήσαμε με το κίνημα του 2005 για δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου