Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

Τη στιγμή που οι σχολές πανελλαδικά έχουν μπει σε κινηματική τροχιά παλεύοντας για την ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου στη Νομική Σχολή Κομοτηνής ΠΑΣΠ και ΔΑΠ θέτουν φραγμούς στη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και συνακόλουθα στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων. Όντας ξεκάθαρα οι σύμμαχοι της Διαμαντοπούλου μέσα στα πανεπιστήμια, δεδομένου ότι ο νέος νόμος είναι στην ουσία η κωδικοποίηση των θέσεών τους, προσπαθούν να οργανώσουν τη συναίνεση καθυστερώντας τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων. Συγκεκριμένα στη Νομική ο δικομματισμός αγνόησε παραπάνω από 200 φοιτητές που μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης την Παρασκευή 16/9 ζήτησαν να οριστεί νέα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό δε σταμάτησε τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ από το να τα βρουν μεταξύ τους ώστε να κανονιστεί ΓΣ για τη Δευτέρα 26/9, δηλαδή περισσότερο από 1 εβδομάδα μετά.
Σε αυτή τη διαδικασία καλλιέργειας της συναίνεσης μέσα στη σχολή ο δικομματισμός δεν είναι μόνος. Βρίσκει έναν ακόμα σύμμαχο στο πρόσωπο του προέδρου της σχολής Χαραλαμπάκη, ενός προέδρου που ήδη από πέρσι έχει επιλέξει να είναι στο πλευρό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Διαμαντοπούλου. Φαίνεται πως ο κ. Χαραλαμπάκης αντιλαμβάνεται τη σχολή σαν τσιφλίκι του, αφού αρνήθηκε τη συμμετοχή όχι μόνο του Συλλόγου Φοιτητών αλλά και της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος στη διαμόρφωση του προγράμματος της εξεταστικής, καθώς δεν επέτρεψε πραξικοπηματικά να μεταφερθούν τα μαθήματα που δίνονταν την ώρα της συνέλευσης προκειμένου να έχουν όλοι την δυνατότητα να παρευρεθούν . Έτσι Χαραλαμπάκης και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απαγορεύσαν με το έτσι θέλω οποιαδήποτε αναβολή μαθήματος, λες και ο σύλλογος δεν έχει πλέον καμία αξία και δεν συμμετέχει στη διαμόρφωση του προγράμματος της εξεταστικής. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί ο Χαραλαμπάκης έχει βγάλει αυτή τη πραξικοπηματική απόφαση, γιατί πλέον ο νόμος Διαμαντοπούλου εφαρμόζεται κατά γράμμα! Γιατί πλέον η απόφαση συλλόγου φοιτητών δεν έχει καμία αξία γι κανέναν πρόεδρο σχολής και κανέναν πρύτανη. Γιατί η μικροεξουσία τους είναι καταστροφική!
Με αφορμή τη στάση αυτή του Προέδρου της Σχολής ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κάλεσαν σε Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη για αλλαγή της ημερομηνίας της Γ.Σ. Σε αυτό το Δ.Σ. είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή τη ΠΑΣΠ, που πρότεινε μεταφορά της Συνέλευσης τη Κυριακή 25/9. Φαίνεται ότι η ‘’αγωνιστική’’ ΠΑΣΠ αγνοεί ότι οι συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου γίνονται σε μέρες που η σχολή λειτουργεί και δεν είναι θέμα διαχείρισης του ελεύθερού μας χρόνου οι κινητοποιήσεις των φοιτητών. Αν η ΠΑΣΠ επιθυμεί να υποβιβάσει τις διαδικασίες του συλλόγου και να στηρίξει την υπουργό της, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα πρςτο βήμα. Όσον αφορά τη ΔΑΠ, αυτή πρότεινε τη διεξαγωγή της συνέλευσης τη Παρασκευή 30/9 στο οποίο τελικά για μια ακόμα φορά οι παρατάξεις του δικομματισμού συμφωνήσανε αφού τους διασφαλίζει ακόμα μια εβδομάδα κατά την οποία θα μπορούν να αναπτύσσουν τις πελατειακές τους σχέσεις στις εγγραφές χωρίς κανένα εμπόδιο ενώ ταυτόχρονα ο Σ.Φ. Νομικής για μια ακόμα βδομάδα δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις απέναντι στο νόμο Διαμαντοπούλου. Όπως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τα βρίσκουνε για να περάσουνε τα πιο σκληρά ταξικά μέτρα, έτσι και ΔΑΠ και ΠΑΣΠ τα βρίσκουνε στη σχολή για να οργανώσουν το μπλοκ της αντικατάληψης, για να καλλιεργήσουν και να διασφαλίσουν τη συναίνεση ή τη σιωπή απέναντι σε αυτά ακριβώς τα μέτρα, για να στηρίξουν ακριβώς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους της και την προσπάθειά τους να κάνουν την κρίση ευκαιρία για να καταργήσουν ό,τι δικαίωμα και κεκτημένο μας απέμεινε ακόμα και στα χαρτιά.
Όμως, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βράζει, τη στιγμή που το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο καταργείται με το νέο νόμο, τη στιγμή που τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν μπορούν να μένουν απλοί θεατές. Τώρα που ολόκληρη η κοινωνία οργανώνει τις αντιστάσεις της, οι πελατειακές λογικές του δικομματισμού ήρθε η ώρα να πεταχθούν έξω από το ελληνικό πανεπιστήμιο. Τώρα που το φοιτητικό κίνημα πανελλαδικά συνδεόμενο με όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται, παλεύοντας για ανατροπή αυτού του νόμου και την ανατροπή της κυβέρνησης, που μας κλέβει το μέλλον, δε θα αφήσουμε καμία ΔΑΠ, καμία ΠΑΣΠ και κανέναν εγκάθετο «Πρόεδρο» της σχολής να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς! ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ μπορούν να κάνουν όσα κομπρεμί θέλουν, ο Χαραλαμπάκης μπορεί να αποφασίζει και να διατάζει παραβλέποντας τις διαδικασίες της συνδιοίκησης. Αυτό όμως που δεν μπορούν να κάνουν είναι να κοιμούνται ήσυχοι. Κι αυτό γιατί το μέλλον που μας ετοιμάζουν δε μας χωράει κι έτσι … θα τα γυρίσουμε όλα ανάποδα!

ΑΡ.Α.Σ.- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου