Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

 Την Παρασκευή 15/11 ενώ είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση αποφασιστικού και επετειακού χαρακτήρα με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου δε κατόρθωσε να πραγματοποιηθεί  λόγω απουσίας επαρκούς αριθμού φοιτητών. Γιατί όμως συνέβη κάτι τέτοιο;

  Η “δημοκρατική ανεξάρτητη” παράταξη της σχολής μας (ΔΑΠ -ΝΔΦΚ) έδειξε από την πρώτη στιγμή στο Δ.Σ ότι δεν ήθελε την γενική συνέλευση καταψηφίζοντας την. Το απέδειξε και στην ίδια τη γενική συνέλευση αφού παρευρίσκονταν εκεί μόνο 5 από τους μεγαλοπαράγοντες της περιμένοντας αν θα συγκεντρωθούν 150 άτομα, αριθμός που είχε ορισθεί ως απαρτία από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, ώστε σε περίπτωση που συνέβαινε αυτό να φώναζε τα τρενάκια της όπως έγινε και στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Νομικής. Την ίδια στιγμή η ΠΑΣΠ φορώντας το αγωνιστικό της προσωπείο επεδίωκε να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση χωρίς να υπάρχει αντιπροσωπευτικός αριθμός φοιτητών θέλοντας να περιορίσει την κουβέντα μόνο γύρω από το Πολυτεχνείο και όχι σε καίρια ζητήματα σχολής που αφορούν το σύνολο των φοιτητών.

 Όλη την προηγούμενη βδομάδα τα μπλε παπαγαλάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με το να κινδυνολογούν και να σπέρνουν ψευδείς φήμες ότι “οι αριστεροί θα σπάσουν τη συνέλευση χρησιμοποιώντας βία”. Να θυμίσουμε όμως στους ΔΑΠίτες ότι  ήταν αυτοί που έσπασαν την γενική συνέλευση της νομικής με βίαιο τρόπο φέρνοντας μπράβους εντός πανεπιστημίου, τραμπουκίζοντας τους φοιτητές και μη αφήνοντας το σύλλογο να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις. Είναι οι ίδιοι που σπάνε καταλήψεις φοιτητών και εργαζομένων μέσα στα πανεπιστήμια, έχουν στους κόλπους τους χρυσαυγίτες και εδώ και 26 χρόνια δεν αναγνώριζαν νεκρούς στο Πολυτεχνείο ακολουθώντας την ίδια ακροδεξιά πολιτική με την κυβέρνηση των μνημονίων και της καταστολής. Μια κυβέρνηση που δε διστάζει να καταστείλει βίαια κάθε αγώνα του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της, στέλνοντας ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να φιμώσουν την φωνή των εργαζομένων, στοχοποιώντας τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής ως τρομοκράτες, οπλίζοντας το δεξί χέρι του συστήματος τη Χρυσή Αυγή να σκοτώνει μετανάστες και αντιφασίστες και καταστέλλοντας κάθε μορφή αγώνα στερώντας έτσι το δικαίωμα στον αγωνιζόμενο λαό να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή και κοινωνία πέρα από μνημόνια και φασίστες, πέρα από κάθε μορφή ανθρώπινης και εργασιακής εκμετάλλευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος με τη ΔΑΠ είναι και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ μες στα πανεπιστήμια που παρακωλύουν τις γενικές συνελεύσεις, στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων(0,60 ευρώ εισιτήριο στα λεωφορεία, λέσχη ιδιώτη Χούτου), τον κατακερματισμό των πτυχίων μας κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολο το έργο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και του υποσχόμενου για δωρεάν wi-fi  Σαμαρά.

  Ως Αριστερή Ενότητα αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που θα καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών και όχι των ιδιωτών. Παλεύουμε για δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες κάθε φοιτητής θα έχει λόγο και θα εκφράζει την γνώμη του, έτσι ώστε συλλογικά να αποφασίσουμε για το μέλλον της σχολής μας, για την παιδεία που θέλουμε και την κοινωνία που οραματιζόμαστε.
  Καλούμε τους φοιτητές του Σ.Φ. Οικονομικών Επιστημών να απομονώσουν τις κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους  και να παλέψουν για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο των αναγκών μας. 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00  ΣΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΙΚΗ 


Α.Κ.Ρ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου