Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ ΧΟΥΤΟ


Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την περικοπή του δικαιώματός μας στη δωρεάν σίτιση. Ο ιδιώτης Χούτος, σαν σωστός επιχειρηματίας,  ενισχύει το εισόδημα του,  πατώντας στις πλάτες των φοιτητών.
Όπως ορίζεται στους νόμους-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου), στο χώρο του πανεπιστημίου έχουν μπεί πλέον για τα καλά οι ιδιώτες. Η ιστορία ξεκίνησε με την συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης και συνεχίζεται με την διακοπή της χρηματοδότησης που έρχεται να μας πάρει κάθε αυτονόητο δικαίωμα μέχρι σήμερα. Στέγαση, σίτιση, μεταφορά, συγγράμματα. Και όλα αυτά ως αποτέλεσμα των μέτρων λαιμητόμων και της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων χρόνων.
Η απάντηση μας πρέπει και αυτή τη φορά να είναι δυναμική. Απο τους αγώνες του 2005 για την σίτιση μέχρι σήμερα, το φοιτητικό κίνημα στην Κομοτηνή έχει αποδείξει οτι ο δρόμος της ανυπακοής και της αντίστασης είναι νικηφόρος. Έτσι και τώρα δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε κανέναν διαχωρισμό μεταξύ των φοιτητών σε προνομιούχους και μη, θα αντισταθούμε σε κάθε λογική κέρδους και θα αγωνιστούμε για δημόσιες λέσχες με δωρεάν φαγητό για όλους.
Οι προτάσεις και τα όνειρα της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ  για κάρτες σίτισης και πάσο φαίνεται οτι υλοποιήθηκαν. Ας κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο στα παιδιά της συγκυβέρνησης, σε όσους ονειρεύονται ιδιώτες και επιχειρηματίες μέσα στο πανεπιστήμιο και σε όσους κάνουν πλάτες σε μια πολιτική που καταστρέφει την κοινωνία και τις ζωές μας, οτι θα είμαστε κάθε μέρα εδώ και θα αγωνιζόμαστε για δημόσια δωρεάν παιδεία, για δημόσια δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορά.
ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου