Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΟΦ, ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚΤην Πέμπτη 15/11 , στη συνέλευση του Σ.Φ. Νομικής για το Πολυτεχνείο, 39 χρόνια μετά την εξέγερση των αγωνιζόμενων φοιτητών απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επέλεξε να δείξει το αληθινό της πρόσωπο. Αφού στην αρχή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ με τις ομιλίες τους έριξαν κροκοδείλια δάκρυα θλίψης και πόνου για τους πεσόντες  του Πολυτεχνείου. Από κοινού ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έστησαν ένα μνημόσυνο και εκφώνησαν νεκρολογίες « κάποιων αδικοχαμένων ηρώων που σκοτώθηκαν για την πατρίδα και τη δημοκρατία». Παρουσιάζοντας μια καρικατούρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θέλησαν να το αναδείξουν ως ένα μοιραίο ατύχημα αποκομμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις και αντιδράσεις που την πυροδότησαν. Ξεφτιλίζοντας ακόμα πιο πολύ τους αγώνες που οδήγησαν στην πτώση της χούντας, παρουσίασαν την αποκατεστημένη Δημοκρατία ως ένα δώρο που μας έφερε από τα Παρίσια, ο αυτοεξόριστος εθνάρχης Κ. Καραμανλής. Είναι οι ίδιοι που δεν δίστασαν να ταυτίσουν τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας τους ως υπεύθυνους της σημερινής πολιτικής κατάστασης.
Όμως όσο και αν επιμένουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του πανεπιστημίου να παρουσιάζουν το Πολυτεχνείο σαν μία αφορμή μνήμης εμείς θα είμαστε πάντα εδώ για να μη τους αφήσουμε να ξαναγράψουνε την ιστορία.
Το Πολυτεχνείο δεν ήταν μια εξέγερση που διεκδικούσε μόνο την πτώση της χούντας και την αντικατάσταση της από μία αστικού τύπου δημοκρατία, πόσο μάλλον από τη δημοκρατία του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Ορθώνοντας το ανάστημα τους διεκδίκησαν μια κοινωνία δημοκρατική με κυρίαρχες τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου  δεν είναι ένα «μουσειακό» κατάλοιπο των τελευταίων δεκαετιών, αλλά πηγή έμπνευσης στην οργάνωση του λαϊκού κινήματος και στο σύνθημα για περισσότερη δημοκρατία. Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί σημείο αναφοράς στο σήμερα. Σε συνθήκες κρίσης, με την ελληνική κοινωνία να βιώνει πρωτόγνωρα για τη Μεταπολίτευση προβλήματα και τον αγώνα επιβίωσης να είναι το κυρίαρχο ζήτημα, η διάσταση και το πλαίσιο του Πολυτεχνείου αποτελεί πηγή έμπνευσης των κοινωνικών αγώνων του σήμερα. Το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ,έτσι, παραμένει στο επίκεντρο και με γνώμονα τη συλλογικότητα και αλληλεγγύη αποκτά νέο νόημα, εκφράζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα της εποχής μας. 
Η χυδαία στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όμως δεν περιορίστηκε απέναντι στην ιστορία αλλά προς την Αριστερά Ενότητα. Σε μια περίοδο που η κοινωνία οδηγείται σταδιακά προς τον εκφασισμό της και η Χρυσή Αυγή ενισχύεται, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρήκε τους φασίστες στην αριστερή πλευρά του αμφιθεάτρου. Η παράταξη η οποία όχι μόνο έχει χρυσαυγίτες ως μέλη της αλλά και τους διορίζει στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, τόλμησε να καταγγείλει την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για φασισμό. Όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να κοροϊδέψουν πια κανένα με τη δήθεν συγκίνησή τους υιοθέτησαν την ρητορική των δύο άκρων  εξομοιώνοντας την Αριστερά με τους φασίστες. Και όλα αυτά από το μέλος της ΟΝΝΕΔ, της οποίας ο γραμματέας Καλαμπόκας δολοφόνησε τον αγωνιστή Νίκο Τεμπονέρα, τον μαθητευόμενο των rangers του Βουλγαράκη, και ομοϊδεάτες του τσεκουροφόρου Βορίδη  και του αρνητή των νεκρών του Πολυτεχνείου Γεωργιάδη.
Όμως εμείς ξέρουμε καλά ποιοι είναι: Οι οσφυοκάμπτες του συστήματος, τα φερέφωνα του Σαμαρά και της πολιτικής που έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση χιλιάδες κόσμου, που εγκολπώνει αιτήματα της φασιστικής Χρυσής Αυγής και στήνει στον τοίχο οροθετικές, μετανάστες, που καταργεί την ελευθερία του Τύπου και βασανίζει αντιφασίστες στην Γ.Α.Δ.Α.· η παράταξη, η οποία, μέσα στις σχολές, μπαίνει εμπόδιο σε κάθε κινητοποίηση των Συλλόγων, μπλοκάροντας οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία, ξεφτιλίζοντας το ανώτατο όργανο των Συλλόγων, τις Γενικές Συνελεύσεις, είτε μετατρέποντάς τες σε πανηγυράκια είτε σε αρένα φέρνοντας μπράβους να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές· είναι η παράταξη που αποφασιστικά συνέβαλε στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, που ενισχύει τις ταξικές διακρίσεις μεταξύ φοιτητών στη σίτιση-στέγαση-μεταφορά, και που εν τέλει οραματίζεται ένα πανεπιστήμιο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς και στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Εμείς όμως, ως Αριστερή Ενότητα, δεν τρομοκρατούμαστε από τα φασιστικά παραληρήματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Είμαστε ένα σχήμα γέννημα του φοιτητικού κινήματος για το άρθρο 16, ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ και του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, παλεύοντας με όλους τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται. Υπερασπιζόμαστε ένα πανεπιστήμιο δημοκρατικό και ανοιχτό σε όλους ενάντια σε ταξικούς φραγμούς. Είμαστε στο πλευρό κάθε κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, είτε λόγω του φυλετικού είτε του σεξουαλικού προσανατολισμού. Στεκόμαστε δυναμικά απέναντι σε κάθε μορφή εκφασισμού της κοινωνίας, είτε αυτή προέρχεται από φασιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, είτε από τον κρατικό μηχανισμό, συμμετέχοντας σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες. Οργανώνουμε την πάλη μας μαζί με όσους αντιστέκονται στις πολιτικές της φτώχειας και εξαθλίωσης και αντιτάσσουμε μαζί τους την κοινωνική χειραφέτηση. Οι δικές μας αξίες είναι η αλληλεγγύη, η αντίσταση και η αξιοπρέπεια.
ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου